16. un 17. martā Tallinas Zinātnes parkā «Tehnopol» norisinājās projekta «Springboard» 3. akseleratora uzsākšanas (kick-of) pasākums, kurā studentu grupas no Latvijas, Igaunijas un Somijas prezentēja savas biznesa idejas tādās nozarēs kā informācija un komunikācija (iCT), medicīnas tehnoloģijas (Healthech), biotehnoloģijas (Biotech) un zaļās tehnoloģijas (Cleantech). Latviju pārstāvēja 9 studentu komandas.

Pirmajā kick-of pasākuma dienā norisinājās studentu ideju prezentācijas un dažādu nozaru uzņēmēju un speciālistu vieslekcijas, savukārt otrajā dienā studenti tikās ar mentoriem, uzklausot ieteikumus savu ideju pilnveidošanai, kā arī sastādot darba plānu to attīstībai turpmāko 10 nedēļu laikā.

Projekta 3. akseleratora programma noslēgsies aprīļa beigās ar vērienīgu pasākumu «Springboard Demo Days», kas norisināsies Rīgā. Tajā studenti savas idejas prezentēs žūrijai jau uzlabotā formātā.

«Springboard» ir Centrālbaltijas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansēts projekts, kura mērķis – sniegt studentiem iespēju apgūt pirmos soļus uzņēmējdarbībā un veicināt studentu inovāciju attīstību universitātēs. Projektu realizē seši partneri – RTU, Latvijas Tehnoloģiskais parks, Tallinas Tehnoloģiju universitāte, Tallinas Zinātnes parks «Tehnopol», Turku universitāte un Turku Zinātnes parks.